Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри бе много доволен след успеха над Валенсия в ШЛ с 1:0. Опитният италианец сподели, че успехът е дошъл трудно, тъй като Валенсия не е типичният испански отбор, който играе в Европа.

Попадението бе дело на Марио Манджукич, като то падна след старта на втората част след асистенция на Кристиано Роналдо.

„Валенсия доказа, че се намира в добро време, имайки най-добрата защита в Ла Лига. Не бе лесно да им вкараме. Те нападат с четирима и се бранят с шест футболиста. Това бе тежко за нас, тъй като трудно намирахме празните пространства, за да ги сломим”, сподели Мас Алегри на пресконференция.

„Бяхме по-организирани обаче и агресивни през второто полувреме, което бе достатъчно. Алекс Сандро получи болки на почивката и прецених, че не е добре да продължи да играе. Трябваше да натиснем, за да вкараме втори гол, но ми харесва, че играехме с разум. Имахме ситуации, които можехме да бъдем по-експресивни, но и така съм доволен”, каза още Алегри.

„В сравнение с другите испански тимове, Валенсия е по-умен тактически и не ти дава много шансове. Атлетико Мадрид например е по-силен физически, докато се защитава, докато Валенсия търси тактиката, когато се брани. Тогава ти трябва да се пречупиш, търсейки пространствата и да тичаш повече. Винаги бяха поне шестима зад топката, така че контраатаките им се получаваха добре. Не беше, както срещу Ман Юнайтед, тъй като имахме повече контрол върху топката и бяхме по-спокойни. Това беше мач, който спечелихме с главите си”, завърши Алегри.