Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че отборът се нуждае от позитивен резултат при гостуването на Спортинг Лисабон от груповата фаза на Шампионската лига.

Той сподели, че победата ще класира „бианконерите“ за следващата фаза на турнира, докато равенството също ще ги приближи до осминафиналната фаза на надпреварата.

„Ако успеем още при гостуването на Спортинг да си осигурим класиране за осминафиналите на Шампионската лига, това ще бъде подарък за всички нас, както и за феновете ни“, коментира Алегри.

„Ние трябва да постигнем позитивен резултат от гостуването на Спортинг. Те са много труден съперник, който се защитава много добре при домакинските си мачове. Те направиха труден живота и на Барселона. Ние трябва да сме готови да изиграем много силен мач, за да стигнем до крайния успех. Трябва да запазим спокойствие през всички 90 минути“, добави наставникът на „бианконерите“.

„Дибала е готов за мача. Той направи силно представяне в мача срещу Милан и подобрява постоянно своята форма, а това е най-важното. Той може да вкара гол от всяко едно положение, което се открие пред него. Дибала е опасен и много важен футболист за нашия отбор. Манджукич е футболист с характер. Той може да играе като централен защитник, а дори и като вратар. Аз имам късмета да имам двама много добри вратари – Джиджи Буфон и Шчесни.“

„Бардзали няма да може да играе срещу Спортинг. Ще трябва да избера за десен бек между Стураро, Де Шилио и Куадрадо. Ако Куадрадо играе като бек, ще трябва да сложим някой пред него. Възможностите са Бернардески или Манджукич, а Дъглас Коста ще бъде отляво. Новите попълнения, които привлякохме са класни играчи. Бернардески има голям талант и е много млад, Дъглас Коста също, Де Шилио също е инвестиция за бъдещето. Не трябва да забравяме и Марко Пяца, който скоро очаквам да се завърне в игра. Не е лесно да успяваме да подобряваме качеството в нашия отбор постоянно. Все пак работим много добре и не трябва да забравяме, че през миналата година играхме на финал на Шампионска лига“, продължи треньорът на Ювентус.

„Може да играем в схема 4-3-3. Мисля, че отборът много лесно ще се пригоди към нея и ще бъде много опасни. Дибала ще има огромна свобода на действие при подобна схема на игра и това ще го направи много опасен футболист“, каза още Масимилиано Алегри.