Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри все още не е готов да се предаде и вярва, че торинският гранд не е опропастил всички шансове за продължаване напред в Шампионската лига. „Бианконерите“ вече имат две загуби след първите си два мача в група Н.

"Футболът е труден за обяснение. Мога само да кажа, че след като ни вкараха за 1:2, можеше да стане 1:3 и дори 1:4. Ние също можехме да изравним в края, но това не прави представянето ни по-добро. Няма смисъл да се обяснявам, а по-добре да се захващаме за работа. Вече казах на отбора, че подобни неща са част от футбола. Трябва да излезем от тази ситуация сплотени като отбор и с нужната отговорност. Предстои ни важен мач с Монца, а след това отново ще мислим за Европа. Със сигурност ситуацията е сложна, но не всичко е загубено", вярва Алегри.

Това бе пореден неубедителен мач за Юве от началото на сезона и за наставника става все по-трудно да се оправдава.

"Не се налага да критикувам отбора за нищо. Разбирам колко трудна е ситуацията от психологическа гледна точка. Имахме трудни моменти и успяхме да реагираме добре. Дузпата, която получихме в края на полувремето бе голям удар по морала ни. Никога досега не бях губил два мача в групите на Шампионската лига, но явно за всяко нещо си има първи път. Няма смисъл от излишно притеснение, трябва да се концентрираме и да работим", допълни специалистът от Ливорно.