Масимилиано Алегри разсея спекулациите за бъдещето си и обяви, че ще води Ювентус и през следващия сезон.

Алегри, чийто тим е абсолютен доминант на Апенините с 4 поредни дубъла, изведе тима и до два финала в Шампионска лига, но за титла от надпреварата ще трябва да почака. 

„Вече говорих с президента (Андреа Аниели) и мога да кажа, че ще бъда тук и през следващия сезон, който вече планираме. Не бих казал, че това е най-лошото ни отпадане. Ювентус винаги има цели, които преследва и се стреми да спечели всичко, но понякога това не е възможно“, заяви Алегри.

„Срещнах се с президента преди два дни и му казах, че оставам в клуба. Вече започнахме плановете за следващия сезон“, добави Алегри, за когото често се говори, че ще напусне Юве след края на настоящата кампания.

„Аякс напълно заслужи победата и класирането напред. Ние играхме добре през първото полувреме, но получихме нещастен гол и усетихме притеснението. Футболът е жестока игра. Трябва да отдадем заслуженото на Аякс за страхотното представяне през второто полувреме. Те имат добри играчи и играят добър футбол. Няма как да са аутсайдер, след като са вкарали пет гол на Реал Мадрид в предишния кръг“, допълни той.

„Роналдо ни даде много през сезон и особено в Шампионската лига. Когато си на четвъртфиналите, се нуждаеш от всеки един играч. На нас ни липсваха четири или пет човека. Ругани и Бонучи играха добре през първите 50 минути, но след това нарушихме организацията си и дадохме инициативата на Аякс“, продължи италианският специалист.