Макс Алегри настоя, че въпреки разгрома снощи, Ювентус се е справил добре през първото полувреме на мача срещу Челси и трябва да се съсредоточи върху позитивите. „Бианконерите“ вече се класираха за осминафиналите, като това беше единствено директен сблъсък за първото място за тях.

Това беше първа загуба с четири чисти гола във всички турнири от над 17 години насам за торинци. Последната загуба на „Старата госпожа“ с такава разлика е от Рома с 4:0 в Серия А през февруари 2004 г.

„Мисля, че първото полувреме беше добро. След почивката те продължиха пресата си, докато ние бяхме твърде плахи при втория и третия гол. Допуснахме твърде много корнери, а те са силни в този компонент. Имахме няколко ситуации, в които можехме да се справим по-добре. Разочароващо е да допуснем четири гола, но целта беше постигната и сега трябва да мислим за съботния мач с Аталанта“, анализира италианският специалист.

Gulliver/GettyImages
83 снимки


„Отборът в никакъв случай не беше лош през първото полувреме. След почивката загубихме самочувствие след грешките за втория и третия гол”, заяви специалистът от Ливорно.

„Във всеки случай, ние се класирахме и сега можем да се съсредоточим върху следващия мач. Днес поздравих момчетата за достигането до осминафиналите на Шампионска лига. Имаме обаче ограничения, няма как да го отречем и ще работим върху тях, за да ги подобрим", завърши Алегри.