Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че срещата от Шампионската лига с Макаби Хайфа (Израел) „трябва да бъде спечелена“ след трудното начало на тима за сезон 2022/2023.

Победата с 3:0 над Болоня в Серия А през уикенда позволи на бианконерите най-накрая да прекъснат серията си без победа, започнала през август, след като загубиха първите си два мача от Шампионската лига от Пари Сен Жермен и Бенфика.

Домакинството на шампиона на Израел, най-ниско класираният отбор в надпреварата според клубния коефициент на УЕФА, е двубой, в който Ювентус трябва да надделее, за да спре лошата серия в последните мачове.

62 снимки

„Трябва да спечелим, но няма нужда от притеснение. Един мач не решава всички проблеми. Да се надяваме, че ще победим. Това няма да бъде лесен двубой. Макаби игра добре в Лисабон (загуба с 0:2 от Бенфика) и изигра равностоен мач с ПСЖ (загуба с 1:3). Те са добри в защита и ще бъде трудно. Трябва да покажем уважение към съперника. Няма смисъл да мислим за другите отбори, ако не спечелим и двете срещи срещу Макаби. Утре (б.р. - днес) е най-важният ни мач в Шампионската лига“, каза Алегри на пресконференция преди срещата.

Той добави, че ще направи промени в състава на фона на тежкия график на мачове през октомври, докато отборите очакват началото на Световното първенство в Катар 2022 следващия месец.

„Със сигурност ще променим нещо. Имаме доста натоварена програма. Мога да направя ротации и по време на мача“, заяви Алегри.