Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че "една грешна стъпка в Шампионската лига може да бъде фатална".

В сряда вечер "бианконерите" започват своя пореден поход към трофея, който не са печелили от 1996г., а от тогава насам загубиха цели три финала 2003, 2015, 2017г.

Сега Юве е двойно по-мотивиран да грабне трети трофей с "големи уши" в своята история (след 1985 и 1996г.), тъй като през този сезон в състава личи името на Кристиано Роналдо.

Торинци гостуват на Валенсия на "Местая" в първа среща от Група "Н", където са още тимовете на Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс.

"В момента сме в добра форма след четири победи в лигата. Трябва да работим здраво, за да запазим баланса в състава. Манчестър Юнайтед и Валенсия също имат много опит в Шампионската лига", сподели Алегри пред "Sky".

"Да играеш на този стадион не е лесно. Ако вземем добър резултат, ще ни бъде много по-лесно да излезем от групата. Без да изключваме Йънг Бойс, това е група на три отбора, в която всяка грешна стъпка може да се окаже фатална", добави той.

"Все още решавам дали да играем с трима или двама халфове. Знаем, че Валенсия играе много компактно, а тимът притежава играчи със страхотна техника и скорост. Не трябва да позволяваме това, тъй като тук има атмосфера, която може да ни нагърби с допълнително напрежение. Трябва да изиграем мача на съвършено техническо равнище, а и трябва да сме готови да контролираме промените в самия мач", заключи наставникът на шампиона на Италия в последните седем сезона.

Ювентус е тимът, губил най-много финали в Шампионската лига - цели 7. Сега в отбора обаче е човекът с най-много голове в историята на надпреварата - Кристиано Роналдо със 120 попадения.