Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен се изправят един срещу друг в първа среща от полуфиналите на Шампионската лига. Мачът на "Сигнал Идуна Парк" започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от англичанина Антъни Тейлър. Реваншът на "Парк де Пренс" е на 7 май.
 
Двата отбора не бяха сред фаворитите за трофея в началото на сезона, но със силни игри стигнаха до предпоследната фаза на турнира. Дортмунд и ПСЖ успяха да излязат от "групата на смъртта" през есента, изпреварвайки Милан и Нюкасъл. Германският тим завърши първи, а французите втори. На своя стадион ПСЖ нанесе единствената загуба на Борусия в груповата фаза (2:0), а двубоят в Дортмунд завърши 1:1.
 
В елиминациите Борусия елиминира ПСВ Айндховен и Атлетико Мадрид, а ПСЖ се справи с Реал Сосиедад и Барселона.
 
Треньорът на парижани - Луис Енрике, очаква страхотен спектакъл от двата отбора.
"Вярвам, че този мач ще бъде чудесен спектакъл с много голове, не само за феновете на двата отбора, но и за всички, които обичат футбола", заяви наставникът на ПСЖ.
 
Проблемите пред треньора на домакините - Един Терзич, са свързани с отсъствието на Рами Бенсебаини и Жулиен Дюранвил. Марсел Забитцер и Дони Мален обаче се върнаха към тренировките с отбора и се очаква да играят тази вечер.
 
"В момента ПСЖ е в своя пик и ние трябва да надминем представянето, което показахме срещу френския тим през есента. Убедени сме, че ще покажем, че сме се подобрили”, заяви Терзич.
 
ПСЖ продължава да преследва голямата цел на катарските собственици - да триумфира в Шампионската лига. През 2020-а отборът стигна до финала, но загуби от Байерн. Борусия Дортмунд спечели турнира през 1997 година, а през 2013-а загуби на финала от Байерн Мюнхен.