Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон е категоричен, че пак би реагирал по същия начин срещу съдията Майкъл Оливър, ако ситуацията от „Сантиаго Бернабеу“ се повтори.

„Аз трябваше да постъпя по този начин, дори с риск да разруша моята репутация. Дори с кадрите, които изгледах от различни ъгли, дебатът продължава“, коментира Буфон.

„Аз съм човек и се поддадох на страстта и емоциите. Трябва да намериш начин да говориш, независимо дали си прав или си сбъркал. Това съм аз, аз съм Джиджи Буфон“, добави легендарният вратар.

„При всички положения, ако ситуацията се повтори, съм сигурен, че отново ще реагирам по същия начин. Аз съм категоричен, че отборът бе ощетен и аз потърсих справедливост в решението на съдията, който нямаше аргументи. Той мълчеше и не потърси възможност да разговаря с нас“, продължи стражът на Ювентус.

„Сигурен съм, че Оливър ще си изгради страхотна кариера в бъдеще, но той е все още много млад, за да свири мачове от подобно естество. Аз дори не бях ядосан на Оливър. Това беше вечер, която никога няма да се повтори. Това не е ситуация, в която категорично можеш да кажеш: Това е дузпа. Аз не казвам, че не е дузпа, но ситуацията е съмнителна. В мач като този, всичко може да приключи за 20 секунди. Срещата не биваше да бъде решавана от съмнително положение. От моя гледна точка опитен съдия щеше да се справи по-добре. Това бяха дни, изпълнени с адреналин и емоции, но аз живея с това. След мача на "Бернабеу" дълго се разхождах навън, брах гъби и събирах маргаритки. Понякога в живота преувеличаваме проблемите и допускаме грешки“, каза още Джанлуиджи Буфон.

Галиани: Майкъл Оливър е идиот!