Ако голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо съумее да се разпише тази вечер при домакинството срещу Валенсия, той ще покори поредния връх в Шампионската лига.

33-годишният португалец и „бианконерите” ще преследват ключови три точки в група Н на своя стадион главно заради неочакваното поражение 1:2 от Манчестър Юнайтед в предишния кръг на груповата фаза. Победата ще гарантира класиране на Юве за елиминациите.

Всички знаят за огромното желание, с което Роналдо преследва отбелязването на гол във всеки мач, в който взема участие, но тази вечер има и допълнителен стимул. Ако успее да порази мрежата на „прилепите”, то той ще изравни рекорд на легендарния за Реал Мадрид Раул Гонсалес.

До този момент Кристиано има попадения срещу 32 различни отбора в Шампионската лига. Сега за първи път ще се изправи срещу Валенсия в турнира на големите и така може да достигне Раул, който е огорчавал 33 съперника.

Португалецът откри своята сметка в турнира през далечната вече 2005 година, когато се разписа за Манчестър Юнайтед срещу унгарския Дебрецен в квалификационна среща. В Шампионска лига няма футболист, който да е отбелязал повече попадения от CR7 – той разполага със 121 на сметката си. Най-близо до него е Лионел Меси от Барселона със 105, а Раул Гонсалес е трети с „едва” 71 гола.