Полузащитникът на Аякс Амстердам Дони ван де Беек потвърди, че отборът му е трябвало да победи Ювентус с 4:1, а не с 2:1, както всъщност завърши мача. Въпреки разликата, която халфът смята за правилна, то холандският тим продължи към полуфиналите с общ резултат 3:2 след успеха в Торино. Играчът на Аякс бе точен за отбора си в 34-ата минута след хубав диагонален удар от наказателното поле, изравнявайки резултата на "Ювентус Стейдиъм".

„Сигурен съм, че нямаше засада при ситуацията на Хаким Зиеш. Смятам, че Матия Де Шилио покриваше ситуацията и зная, че не е бил в засада.”, започна Де Беек.

Въпреки твърдението му, то мароканският офанзивен футболист на Аякс бе в положения на засада.

„Всички са наясно, че това е лудост, но Аякс е на полуфинал! Ако си го бяхме казали на старта на сезона, щяхме да решим, че се смеем едни на себе си. Това е фантастично за цяла Холандия. Трябваше да ги победим с повече, напълно заслужавахме”, продължи той.

„Никой от нас няма да забрави тази нощ. Ако трябва да бъдем честни, бяхме по-добрият отбор и смятам, че заслужено продължаваме напред”, завърши първият, отбелязал гол, футболист на Аякс Амстердам.

Аякс очаква победителя от двойката между Манчестър Сити и Тотнъм на полуфиналите в Шампионската лига.

Шоуто на Аякс продължава, Юве и Кристиано си заминаха

Аякс продпучи невиждан рекорд в ШЛ

Аякс постигна нещо велико, Юве продължава с мъката отвъд Италия