Играта на Артур в снощния двубой на Ювентус срещу Ференцварош (2:1) в Шампионската лига не се хареса на легендата Фабио Капело. Бившият треньор на тима разкритикува бразилеца за представянето му, като после наставникът Андреа Пирло се съгласи със забележките.

Капело беше гост-анализатор в една от телевизиите, които излъчваха срещата. Той сподели мнение, че Артур не само се бави с пасовете, а и те са му твърде къси и само хоризонтални.

“Да, така беше - заяви Пирло след мача. - Артур упорито задържаше топката и се опитваше да намери пространства за директен пас, вместо да разгърне атаката с подаване встрани, с което да разтегли защитата на Ференцварош. Той трябваше да “отвори” играта ни по този начин, за да можем да стигнем до ситуации едно на едно. Когато кълбото се движи прекалено бавно, това дава възможност на играчите на съперника да се върнат на позициите си", започна младият специалист. 

Фабио Капело дори попита директно дали бившият състезател на Барселона умее и дали изобщо знае как се “разкъсват” защити. “В момента не точно, но се учи”, отговори Пирло.