Светилото в треньорската професия Фабио Капело направи бърз анализ на стартовия състав, който Ювентус избра за изключително важния си реванш срещу Атлетико Мадрид от 1/8-финалите на Шампионската лига. Специалистът описа като „интересна” единадесеторката, но която заложи наставникът Масимилиано Алегри, но беше категоричен, че тя е способна да отстрани „дюшекчиите”.

Торинци имат да наваксват пасив от 0:2 в първата среща, така че трябва да атакуват още от първата минута. Най-интересното име сред избраниците на Юве е левият бек Леонардо Спинацола, докато Федерико Бернардески ще играе в атака редом до Кристиано Роналдо и Марио Манджукич, докато Пауло Дибала остана на пейката.

„Стартовият състав на Ювентус е интересен, те залагат на двама бързи крайни защитници, които обичат да се включват в предни позиции”, каза Капело по отношение на формацията 4-3-3. „Юве трябва да бъде сигурен, че няма да допусне гол тази вечер, така че има нужда от атакуващ подход и решимост. Трябва обаче да се внимава и за контраатаките на съперника.”

„Това е мач, който футболистите трябва да изиграят преди всичко с главите си. Мисля, че Юве може да го направи, този стартов състав ми допада”, добави Капело.