Капитанът на Ювентус - Джорджио Киелини, говори преди първия осминафинален мач в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид. "Дано този мач да не е нашият последен на "Уанда" през този сезон", заяви Килеини пред "Marca", правейки препратка към бъдещия финал на турнира на 1 юни (именно на стадиона на Атлетико).

"Ювентус е една обединена група, фамилия. Отбор, който преследва победи и сега искаме да спечелим Шампионска лига - една хубава цел, но много трудна за постигане. За това работим, но жребият не бе никак лек, тъй като той ни изправя срещу един отбор много подобен на нас - като ценности, идеи и характеристики. От европейските клубове Атлетико най-много прилича на нас", заяви Киелини.

"Да бъда капитан на Ювентус е голяма чест за мен. Аз съм вече 15 години тук и познавам всичко. Това е моят втори дом. Това е чест, но и голяма отговорност да представям този клуб - колегите си, феновете, директорите. Трябва да бъда пример, да разбирам манталитета. Не сме най-добрите на света, но пишем нашата история. Сега Ювентус е един голям клуб с етичност и ценности, свързващ играчи от много националности", добави той.

"Когато бяхме в Серия Б за мен бе по-лесно, отколкото на другите големи играчи - Буфон, Дел Пиеро, Трезеге. Те също така играха и финал на Световното първенство. Аз все още бях прохождащо момче и търсех своето място. Тези, които остават в Ювентус, продължават да се развиват и да растат".

"Не мисля, че сега Шампионска лига за нас е нещо обсебващо. Цел - да, но не сме обсебени. Атлетико има повече италианска философия, отколкото испанска. Играе много затворено и вертикално. Имат прекрасни резултати и притежават страхотни играчи, които боравят добре с топката. Но не играят като Барселона. Имат прекрасен треньор, както и играчи като Гризман, които прави разликата - Атлетико е непредвидим", каза още Киелини.

"Мората - той е чудесен приятел и страхотна личност. Той е златно момче, с когото се надявахме да работим по-дълго време. Но той реши да се върне вкъщи - в Реал. В Шампионска лига Алваро е много опасен. Той е голям реализатор, бърз е също така и се движи добре. Но мисля, че Гризман е по-важната част от отбора. И не само заради головете", завърши Киелини.