Защитникът-ветеран на Ювентус Джорджио Килени приветства твърдоглавието и „дяволското” отношение на Серхио Рамос за победа. Италианецът върна лентата назад, говорейки как испанецът контузи умишлено Мохамед Салах от Ливърпул във финала от Шампионската лига между двата отбора през 2018-а година.

Киелини описа Рамос като най-добрият защитник в света заради твърдото си отношение, което бе подчертано във финала в Киев преди две години. Бранителят твърди, че играчът на Реал е знаел отлично какво точно прави в началото на мача и умишлено е изтеглил ръката на острието на мърсисайдци. Така Салах напусна с контузия в рамото, която повлия на играта му и на Световното първенство в Русия през 2018-а година.

88 снимки

Испанският клуб грабна трофея с победа 3:1 в мач, запомнен с кошмарните грешки на вратаря на „червените” Лорис Кариус. За Киелини това е показно как искаш победата до самия край. „Критиците могат да кажат, че той е арогантен, а не тактичен. Но затова отборът му не допусна голове. Ако причиних два или три гола, нямаше да мога да живея. Той е много техничен и може да бъде нападател. Двамата сме противоположни, а също така има две характеристики, които другите нямат”, каза Киелини за испанските медии.

„Първото е да знаем как да бъдем решителни във важните мачове. Той прави интервенции извън всякаква логика, дори и с цел да те нарани, което е съставено от дяволска хитрост. Това със Салах беше преценено. Винаги ще казва, че не е искал да го нарани, но знае, че ако паднеш по този начин и без да пуснеш ръката му ще я счупиш девет от десет пъти”, призна Киелини.

„Втората е силата, която придава със своето присъствие. Без него Рафаел Варан, Дани Карвахал и Марсело изглеждат като деца от юношеските отбори. Без Рамос Реал е беззащитен”.

Киелини също така посочи зашеметяващата за Юве загуба през 2019-а година, като пример, че това е негов кошмар. „След първия мач му дадоха наказание за два мача. С него на „Бернабеу” Реал са сигурни, че не биха загубили мач с три гола разлика. Бих заложил, каквото кажете”, добави италианецът.