Дойде и ред на втората седмица от осминафиналните реванши в Шампионската лига. Във вторник вечер светът отново се ще завърти около Кристиано Роналдо.

Голмайсторът на турнира (121 попадения) има тежката задача да изведе своя Ювентус до обрат над войнстващия Атлетико Мадрид.

Срещата между Ювентус и Атлетико Мадрид е днес (12 март) от 22:00 часа, като нея ще можете да проследите на живо в GONG.BG.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

В първия мач на „Уанда Метрополитано” испанците взеха много комфортен аванс (2:0) след блед мач на Роналдо и компания. В Торино обаче ще ври и кипи, защото ако има трофей, за който "Старата госпожа" живее в последните години, това е Шампионската лига.

А, кой може да реализира мечтата, ако не великият португалски "мореплавател", който копнее да се върне на "Уанда" на 1 юни (финалът на турнира през този сезон).

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Вторият мач от вечерта няма да бъде по-малко интересен. Шампионът на Англия Манчестър Сити посреща Шалке 04 с аванс от 3:2 след първия мач, но германците вече показаха, че могат да раняват тежко съперника си с два гола у дома.

Срещата между Манчестър Сири и Шалке 04 е днес (12 март) от 22:00 часа, като нея ще можете да проследите на живо в GONG.BG.

Ето какво ни предлага програмата във вторник в Шампионската лига:

Манчестър Сити - Шалке 04

Шалке 04 Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Драматичен финал беляза срещата между Манчестър Сити и Шалке 04 в Германия. „Кралско сините” водеха до 85-ата минута (2:1), но попадения на бившия им играч – Лерой Сане, и Рахийм Стърлинг връчиха успеха в ръцете на англичаните. Сити грабна победата с 10 души, след като бранителят Николас Отаменди получи червен картон, заради който ще пропусне реванша.

Шалке 04 страда през този сезон в Бундеслигата (14-то място), но в турнирите отборът се представя добре. Тимът е на 1/4-финал за Купата на Германия, като успя да вкара и два гола срещу Сити в Шампионската лига. Това показа, че германците могат да бележат и знаят как да го правят срещу „гражданите”.

Шалке 04 Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Манчестър Сити продължава битката за титлата във Висшата лига с Ливърпул, а трите гола в Гелзенкирхен сякаш правят тима почти сигурен 1/4-финалист в Турнира на богатите.

Момчетата на Хосеп Гуардиола са непобедени в 9 поредни мача, като в този период са вкарали 39 гола. Шалке, от своя страна, пътува за северозападна Англия след поражение от Вердер Бремен (2:4) като гост.

Шалке 04 Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Проблемните за Сити са голям брой. Аут са наказаните Отаменди и Фернандиньо, а под голям въпрос са получилите травми в последните дни – Компани, Стоунс, Де Брюин и Агуеро.

Клаудио Браво се завърна пълноценно в тренировъчния процес, но едва ли ще получи минути днес под рамката. Габриел Жесус и Лерой Сане не бяха част от „единайсеторката” при успеха над Уотфорд (3:1), като е възможно и двамата да са част от триото в предни позиции – заедно със Стърлинг.

В халфовата линия ще действат Бернардо и Давид Силва, както и Илкай Гюндоган. В защита Лапорт би трябвало да си партнира с Компани, въпреки проблемите на белгиеца. На бековете са Зинченко и Уолкър (4-3-3).

Шалке 04 Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Доменико Тедеско е притиснат до стената през този сезон – най-вече заради колебанията в местния елит, като само Шампионската лига до момента опазва мястото му. Той ще се надява на добро представяне и тази вечер. Аут с травми сега са Александро Шопф и Даниел Калиджури, а Омар Маскарел може и да бъде на пейката.

Във формация с трима бранители – Стамбули, Сане и Настасиш (бивш играч на Сити), МакКени, Сердар, Бенталеб (голмайстор с две попадения в първия мач) и Мендил ще действат в средата на терена. Бреел Емболо и Стивън Шкрибски пък ще са на позицията на атакуващи играчи зад Гуидо Бургщалер.

Шалке 04 Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата между Манчестър Сити и Шалке 04 е във вторник (12 март), от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 2.

Ювентус - Атлетико Мадрид

Чаканият с най-голям интерес сблъсък от втората седмица на осминафиналните реванши. Всички погледи са насочени към звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, който трябва направи така, че неговият тим да обърне негативния резултат срещу себе си.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Атлетико взе по свой начин успех в първия мач на „Уанда Метрополитано” – 2:0 с голове на бранителите Диего Годин и Хосе Хименес. Ювентус направи посредствена мач, Кристиано не блесна.

Съдбата на Макс Алегри се решава в следващите 90 минути, а мечтите на Ювентус за така желаната Купа с големи уши ще бъдат подложени на огромно изпитание срещу борбения и вярващ Атлетико.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Кристиано ще опита да преследва мечтата за „шестата” си Шампионска лига – при триумф, той ще се изравни с легендата на Реал Мадрид Франсиско „Пако” Хенто с 6 отличия (в момента е с 5), а също така ще стане едва третият – след Кларънс Зеедорф и Самуел Ето’о, с купа с екипите на три различни отбора.

За Юве обаче реваншът ще е много тежък, защото тимът трябва да вкарат минимум два гола на отбора, който превърна защитния подход в изкуство в ерата „Диего Симеоне” (от края на 2011 г.).

„Бианконерите” са убедителен лидер в Серия А (18 точки преднина пред втория Наполи), но разликата в класите между тима и останалите в италианския шампионат е огромна. Голямата цел на Ювентус си остава Шампионската лига, която се изплъзва вече на три пъти през новия век – 2003, 2015 и 2017-а г.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Клубът все още рекордьор и по най-много загубени финали в турнира (7). Последният мач през този сезон обаче ще остане мираж, ако не бъде отстранен Атлетико.

Отборът, който се класира на два финала в Шампионската лига в последните пет сезона (2014, 2016 г.). Във вътрешния шампионат Атлетико стои на разлика от 7 точки от лидера Барселона, но ще се надява да задържи втората позиция в борбата с градския съперник Реал.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Ако има трофей, за който Атлетико да живее през този сезон, това е Шампионската лига. Успех окончателно ще утвърди Диего Симеоне като най-великия треньор в историята на клуба. Тимът загуби само веднъж извън дома в турнира през този сезон, но наистина тежко – 0:4 от Борусия Дортмунд в груповата фаза.

Ювентус няма да може да разчита на няколко основни играчи – наказаният Алекс Сандро, както и контузените Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста.

При успеха над Удинезе (4:1) Алегри даде почивка на Киелини, Де Шилио, Матюиди, Манджукич и Роналдо. Дибала и Бонучи се появиха от пейката. Кансело и Пянич също не играха в срещата, тъй като бяха контузени.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Очаква се срещу Атлети на бековете да бъдат Де Шилио (отляво) и Кансело (отдясно), а в сърцето на защитата – Киелини и Бонучи. Матюиди, Бентанкур и Пянич ще действат в средата на терена, а напред – Дибала ще оперира зад изнесените в предни позиции Роналдо и Манджукич (4-3-1-2).

Застрашен от това да пропусне евентуален първи четвъртфинал, при получаване на жълт картон, е халфът Матюиди.

Атлетико продължава да страда от липса на здрав ляв бек. Аут за срещата са както Люка Ернандес, така и Филипе Луис. Томас Партей и Диего Коста са наказани след получените картони в първия мач срещу „бианконерите” на „Уанда”.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

При успеха над Леганес (1:0) през уикенда отляво на защитата започна младият Андрес Солано, но той не бе включен в групата за мача с Юве. Опитният Хуанфран ще действа на тази позиция, докато отдясно ще играе колумбиецът Сантиаго Ариас.

Голмайсторите от първата среща - Хименес и Годин, ще играят на традиционните си позиции в средата на защитния вал. В халфовата линия са Кореа, Родри, Саул и Коке. Напред Антоан Гризман и Алваро Мората, който сякаш започна да преоткрива най-добрата си форма именно в „червено-белите” цветове.

Застрашени от това да пропуснат евентуален първи четвъртфинал, при получаване на жълт картон сега, са Хименес, Кореа и Гризман.

Атлетико Мадрид - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата между Ювентус и Атлетико Мадрид е във вторник (12 март), от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 3.