Санкция грози звездата на Ювентус Кристиано Роналдо за неприличния жест, който показа след хетррика си във вратата на Атлетико Мадрид (3:0) по време на осминафиналния реванш от Шампионската лига, пише Mundo deportivo. С трите гола, които наниза португалецът в мрежата на Ян Облак, „бианконерите“ се класираха за следващия етап на надпреварата след успеха с общ резултат 3:2.

Симеоне: Роналдо направи жеста като мен

Роналдо не сдържа емоциите си след онова, което сътвори на „Ювентус стейдиъм“, и показа жест към трибуните, насочващ вниманието към гениталиите му.

Кристиано Роналдо

източник: БГНЕС

В предстоящите дни ще стане ясно дали Комисията за контрол, етика и дисциплина към УЕФА ще се сезира по случая. Португалецът е заплашен с глоба или наказание „лишаване от състезателни права“ за определен брой мачове, като втората санкция била по-малко вероятна.  

Чоло избухна след първия гол във вратата на Ювентус

Припомняме, че след първия сблъсък между „дюшекчиите“ и „Старата госпожа“ на „Уанда Метрополитано“, завършил с успех за домакините с 2:0, наставникът на мадридчани Диего Симеоне направи аналогичен жест. Тогава Европейската футболна централа взе решение да му наложи глоба в размер на 20 000 евро.

Кристиано избухна и си го върна тъпкано на Чоло и Атлетико