Германският национал Емре Джан беше обвинен в сексизъм след мача на Ювентус с Валенсия от различни феминистки организации. Представителките им се почувстваха засегнати от твърдението на халфа на "старата госпожа", че червеният картон на Кристиано Роналдо е бил незаслужен, защото на терена не играели жени. 

Това обаче предизвика възмутени реакции под поста му в социалните мрежи на въпросните феминистки организации. И затова полузащитникът прецени, че най-добре ще е да сложи край на неприятната ситуация, като се извини публично. Ето и какво написа той: 

"Изглежда, че думите ми след снощния мач и ситуацията с Кристиано Роналдо са предизвикали буря и искам да изясня ситуацията. Искам категорично да обявя, че думите ми са нямали за цел да унижават жените, женския футбол или равенството между половете като цяло."

"Всеки, който ме познава, знае какво е отношението ми към жените, женския футбол и равенството и как се отнасям с уважение към всички тях. Намерението ми беше просто да защитя съотборник заради грешно решение спрямо него, което можеше да повлияе на изхода на мача."

"Искрено се извинявам на всекиго, който се е почувствал обиден от моите коментари. Имате пълното ми уважение", написа Емре Джан в социалните мрежи.