Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон е крайно разочарован от развоя на събитията в реванша срещу Реал Мадрид от 1/4-финалите на Шампионската лига. "Старата госпожа" водеше с 3:0 в резултата до последните секунди и съвсем малко не достигна на гостите да вкарат срещата в продължения.

Супер драма: Реал потрепери, полемична дузпа спаси "балета" срещу Юве

В 93-ата минута главният рефер Майкъл Оливър отсъди спорна дузпа заради съприкосновение в наказателното поле между Лукас Васкес и Мехди Бенатия. Кристиано Роналдо не сбърка от "бялата точка", пращайки тима си на полуфинал. 

Буфон пък реагира доста бурно на решението на арбитъра и поради тази причина му бе показан директен червен картон. След края на срещата легендарният страж изказа остро мнение за случилото се в края на мача пред медиите. 

Дузпа или не за Реал срещу Юве? Решавате вие!

„Това беше едва 10-процентова дузпа. Сигурен съм, че съдията видя, че това е спорна ситуация. Не трябва да се отсъжда такова нарушение в 93-ата минута. В първия мач за нас не дадоха чиста дузпа“, започна Буфон.

„Отборът се раздаде на терена и не може един човек да разрушава такъв невероятен обрат. Не може вместо сърце да имаш кофа за боклук. Ако нямаш характер да излезеш на терена, по-добре стой на трибуните с жена си и децата, да пиеш газирани напитки и да ядеш чипс. Не бива да разрушаваш мечтата на един отбор“, допълни капитанът на „бианконерите“.

Васкес обясни за дузпата: Няма спор, Бенатия ме избута

„Реал Мадрид заслужи да играе на полуфинал след представянето си в двата мача. Желая им всичко хубаво. За мен беше чест да играя срещу този отбор. Ние обаче заслужавахме поне да участваме в продължения“, завърши легендарният страж.