Президентът на Милан Паоло Скарони призна, че спечелването на скудетото не представлява чак такъв приоритет пред клуба, колкото завръщането му в Шампионската лига.

„Росонерите” са най-успешния италиански клуб в Европа със седем трофея от лигата на големите, плюс още две Купи на УЕФА (предшественика на Лига Европа – бр.) и 5 Суперкупи на УЕФА. Тимът обаче не е играл в Шампионската лига от 2014-а година насам, когато бива елиминиран от Атлетико Мадрид в четвъртфиналите.

„Какво научих в своите 2 месеца начело? Че ни предстои да покорим две планини: едната е да изградим печеливш отбор, а другата – да вкараме в ред финансите на клуба”, коментира Скарони пред „Кориере дела сера”.

„Те се катерят паралелно, защото едната зависи от другата. Спортната страна е най-важна. Считам, че в тази насока правим гигантски стъпки, като върнахме у дома Паоло Малдини и Леонардо. Те са компетентни и качествени хора, а на всичкото отгоре са миланисти.”

„Техните появи дадоха на клуба увереност, а тя се доказа в повечето продадени сезонни билети. Въпреки всичко, истината се показва на терена. На нас отборът ни изглежда млад и силен, надяваме се, че ще дойдат и резултатите.”

„През последната година повечето от статиите говореха за парите, че „онези 10 милиона евро” били пристигнали, после пък не… Сега балансът ни е солиден и отговаря на изискванията на УЕФА. Третият ни голям проблем остава – трябва да увеличим приходите.”

„Не сме си поставяли за цел класиране в Шампионската лига през този сезон, но там е мястото на Милан. Аз съм привърженик на идеята, че в зависимост от начина, по който футболът еволюира, скудетото стана по-малко важно. За Милан ще е по-добре да играе в Шампионската лига и да се представя добре там”, коментира Скарони.

„Колко дълго ще остане „Елиът Мениджмънт” начело? Планът е средносрочен. Нека кажем от 3 до 5 години”, завърши той.