Треньорът на Наполи Карло Анчелоти бе помолен за мнението си относно класата на Аякс, който снощи отстрани по впечатляващ хегемона в италианския футбол Ювентус. Въпреки че холандският тим се класира съвсем заслужено за полуфиналите, Анчелоти не смята, че момчетата на Ерик тен Хаг имат нужното, за да извървят целия път в турнира.

„Аякс играе много добър футбол, но никой не би предположил, че те биха стигнали чак до полуфиналите”, заяви 59-годишният специалист.

„Не мисля, че те ще спечелят Шампионската лига, но може би и аз съм в грешка. Те играят проактивен футбол, защитават се индивидуално и извличат полза от ситуациите един срещу един. Търсят по естествен начин комбинациите и са много добри в това, което правят.”

„Какво е нужно, за да успееш? Имаш нужда от техника и тренировки. Всички сме приятно изненадани от този тим на Аякс. Те са клуб, който винаги е произвеждал страхотни футболисти.”

„От друга страна, дългосрочното планиране няма почва в Италия, защото феновете постоянно изискват резултати”, допълни Анчелоти.