Днес ще се изиграе 1/8-финалната среща-реванш от Шампионска лига между тимовете на Ювентус и Лион. За френския тим единственият път за класиране в турнира и за следващия сезон е спечелването на трофея. Но, първо те трябва да се справят с италианския шампион.

Getty Images
18 снимки

Французите пристигат в Италия с аванс от едно попадение, а добрата новина е и завръщането в състава за разлика от първия мач на капитана на тима Мемфис Депай. Нидерландецът трябва да е свръхмотивиран за този мач, тъй като към него има сериозен интерес от Борусия Дортмунд и вероятно той ще поеме пътя към Германия след изиграването на този мач.

Ювентус влиза в двубоя без сериозни проблеми, няма да играят Матиа де Шилио и Дъглас Коста, но това не са сериозни проблеми пред "старата госпожа". Срещата ще се изиграе без публика, което ще лиши Юве от домакинското предимство, а Лион като изключим двубоя за Купата на Лигата срещу Пари Сен Жермен загубен с дузпи преди седмица, не е играл официална среща от 4 март.

Ако погледнем последните мачове на тима от Торино, то ние ще видим поражения от Каляри с 0:2 и Рома с 1:3, а шампионската титла беше спечелена с точка преднина пред втория Интер, но това се случи, след като Ювентус спечели титлата предсрочно. Двубоят е от 22:00 часа.

Ориентировъчни състави:

Ювентус: Щесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Бентанкур, Рабио, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо

Лион: Лопеш, Дюбоа, Андерсен, Денайер, Марсал, Ауар, Мендес, Екамби, Какере, Депай, Дембеле

съдия: Феликс Цвайер

Прогноза: 3:1