Треньорът на Ювентус Маурицио Сари коментира решението дербито в неделя срещу Интер да се играе пред празни трибуни. Италианският специалист ще изведе днес „бианконерите“ в 1/8-финален двубой в Шампионската лига срещу Лион.

„Би трябвало всички двубои в Серия А да се играят при закрити врата, а не само мачът ни с Интер. Това решение трябва да се прилага към всички. Вирусът е европейски проблем, а не само на Италия. В страната ни направиха 2500 теста, във Франция 300 и имат по-малко положителни резултати. Нашите фенове имат пълно право да присъстват на мача с Лион“, заяви Сари.

Италианският специалист сподели, че усеща натиск единствено да спечели Серия А:

„В Италия имаме задължението да гоним всички цели. В Европа има отбори с по-голяма мощ от нас, но и ние сме сред 10-те отима, които имат мечтата да спечелят Шампионската лига“, допълни той.

„Чувствам повече отговорност в първенството, защото имаме задължение да спечелим Серия А. Шампионската лига е много трудна за италианските отбори в последните години. Преди 20 години бяхме лидери в турнира, но сега не е така и бяхме изпреварени от други държави. Все още преследваме мечтата си и няма нищо по-красиво от това да я изпълниш и да получиш екстаз“, заяви италианецът.

„В Шампионската лига ше се изправим срещу опасен съперник. Трябва да играем на много високо ниво, в противен случай желаният резултат няма да дойде“, допълни Сари.

Треньорът на „бианконерите“ говори и за отношенията си с президентът на клуба Андреа Аниели:

„Знам, че президентът каза, че планът ни е тригодишен. Но във футбола може да се случи всичко. Имам му голямо доверие. Той е прям човек, който говори откровено“, каза още той.