Мениджърът на италианския шампион Ювентус Маурицио Сари заяви, че не е привърженик на системата с честата смяна на титуляри, с цел те да бъдат по-свежи. Италианецът често е обвиняван, че не поддържа конкурентно способни резерви и така съставите му страдат в дългосрочен план.

“Италианският футбол се гради на основата за ротации. В Англия през миналия сезон отборът ми изигра 60 мача, а някои тимове правят това с 14 футболисти. Тук може би изразходваме повече енергия да мислим върху нещо, отколкото физическа сила”, заяви Сари.

В сряда вечер “бианконерите” и Атлетико Мадрид завършиха при резултата 2:2 в среща от Шампионската лига, въпреки че Юве водеха с 2:0.

“Освен проблемът с високите центрирания в наказателното ни поле, резултатът дойде заради загуба на концентрация и агресия от наша страна. Това можем да го поправим. Сега тимът трябва да покаже добра организация в играта си, а това става само чрез постоянство на ключовите позиции в тима. Ще правим промени само ако някой е изморен”, добови Сари.

Наставникът заяви, че е доволен от Кристиано Роналдо:

 “Той много повече играе с топката. Не е лесно да отправиш удари към вратата на Атлетико, а той успя да го направи три пъти. Той винаги има големи очаквания за самия себе си. В сряда Роналдо сътвори нещо изключително в 94-ата минута, но топката не влезе заради липса на късмет. Но и Кристиано може да се развива като всеки един от състава”, завърши специалистът.