За първи път от 9 години Кристиано Роналдо няма да играе в 1/2-финалите на Шампионската лига.  Неговият Ювентус отстъпи на Аякс в 1/4-финалите на най-силния клубен турнир, като дори и Роналдо нямаше сили да обърне развоя на реванша в полза на торинци.

След равенство 1:1 в Холандия в първата среща, Аякс надделя с 2:1 като гост в Италия и заслужено продължи напред. 

В италианската преса логично властва отчаянието, разочарованието и ужасът от тежкия провал на шампиона на страната. Повечето медии се закачат за тезата: "Само Кристиано не е достатъчен", с оглед на това, че португалецът вкара два гола - по един в двата мача, но Юве не съумя да реализира повече от това, което даде нападателят.

"La Gazzetta dello sport" пише: "Огромно разочарование. Кристиано вкара обичайния си феноменален гол, но беше сам - недостатъчно. Страхотен Аякс. Те имат прекрасен капитан, който дори на 19 години може да решава мачове от 1/4-финалите. Ювентус разочарова. Тимът беше далеч от своите стандартни, далеч от показаното срещу Атлетико".

Торинският "Tuttosport" пък описва провала така: "Не е достатъчен само Кристиано - кошмар в Шампионска лига. Огромно разочарование. Тактическа лекция от Аякс". 

Римският "Corriere dello Sport" е на същото мнение: "Играта на Юве наказва Кристиано. Мечтата се разруши".

В Португалия пък говорят за един Кристиано, който страда от мъка: "Кристиано погледна към небето, но неговият гол не бе достатъчен".

Отзвук на срещата има и в Аржентина, където местният "Olé" изпраща Кристиано: "Чао, Кристиано. Аякс с нов голям удар в Шампионската лига, сваляйки Кристиано от трона".