УЕФА ще се смили над Кристиано Роналдо и няма да го накаже с три мача заради червения му картон в мача с Валенсия. До тази информация се е добрал английският вестник "Мирър", а тя е дошла от източник във висшето ръководство на Дисциплинарната комисия на централата, който съвсем естествено е пожелал анонимност. 

Португалецът получи първия си червен картон в Шампионската лига в сряда вечерта. Той беше доста спорен и въпреки бурните протести на всички от Ювентус, реферът Феликс Брих остана непреклонен в решението си. 

Според информацията от източника на вестника, точно защото ситуацията е била твърде спорна, комисията няма да стовари върху него максималната санкция от три мача. Той ще бъде наказан само с един двубой, което задължително и по разпоредбите на УЕФА. 

Това означава, че португалецът ще пропусне само домакинството на аутсайдера Йънг Бойс в началото на октомври и ще е на линия за битките с бившия си клуб Манчестър Юнайтед в края на следващия месец и в началото на ноември. 

Официално комисията на УЕФА ще заседава в началото на следващата седмица. Но по всичко изглежда, че решението ѝ е предрешено, поне ако се вярва на информацията на английския таблоид "Мирър".