Европейската футболна централа е започнала разследване по казуса със звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, информираха от централата, цитирани от Okdiario.com. Очаква се на 21 март Комитетът по дисциплина и етика към УЕФА да обяви решението си.

Повод за разследването стана жестът на португалеца, след хеттрика му във вратата на Атлетико Мадрид (3:0) в осминафиналния реванш за Шампионската лига. Петкратният носител на „Златната топка“ на практика сам прати „бианконерите“ на четвъртфиналите, а след успеха не сдържа емоциите си, като направи жест, насочващ вниманието към гениталиите му.

Наказание грози Роналдо за неприличния жест в мача с Атлетико

За подобни провинения правилникът предвижда глоба или лишаване от спортно-състезателни права за от един до три мача. По-рано в медиите се появиха информации, че е по-малко вероятно Комитетът по дисциплина и етика към УЕФА да приложи второто наказание в случая.

Жестът на Роналдо е аналогичен на този, който направи наставникът на Атлетико Мадрид – Диего Симеоне – след успеха с 2:0 срещу „Старата госпожа“ в първия мач от осминафиналите. Тогава на аржентинеца бе наложена глоба в размер на 20 000 евро.

Симеоне: Роналдо направи жеста като мен

Междувременно преди няколко дни в испанските медии се тиражираха информации, че Атлетико обмисля да пусне жалба срещу Роналдо. Претенциите на тима от „Уанда Метрополитано“ били свързани с това, че реакцията на Роналдо била пред техните фенове. Освен това, според „дюшекчиите“ след третия гол на бившия нападател на Реал Мадрид на „Ювентус стейдиъм“, футболистът се обърнал към привържениците на мадридчани и ги нарекъл „кучи синове“.