Атлетико Мадрид и Ювентус изиграха изключителен сблъсък от група D на Шампионската лига на стадион „Уанда Метрополитано” в испанската столица. Въпреки че зрителите видяха цели четири гола, нито един от двата тима не успя да надделее в зрелището в Мадрид.

Мачът завърши при резултат 2:2, а изравнителното попадение за домакините дойде в продължението на срещата, за да бъде драмата пълна.

Ювентус поведе с 2:0, но с много воля и характер, футболистите на Диего Симеоне се поздравиха с точката след последния съдийски сигнал.

Мачът на „Уанда Метрополитано” започна с очакван натиск на домакините, които предпочитаха да атакуват отдясно. Още в първите няколко минути „червено-белите” стигнаха до няколко опасни центрирания в наказателното поле, при които обаче не се стигна до удар към вратата на Шчесни.  

Първата реална голова възможност в мача дойде в 10-ата минута, когато домакините организираха страхотна контраатака чрез Жоао Феликс, който пробяга над 40 метра и въпреки че бе притиснат от двама бранители на Юве, успя да отправи опасен удар, но Шчесни изби в корнер. След разиграването от ъгловия удар Хименес стреля с глава, но над вратата. Две минути по-късно, след поредното центриране в пеналта на гостите, Феликс също отправи удар с глава, но в ръцете на вратаря на Юве.

Първата по-интересна ситуация за гостите от Торино бе създадена от Кристиано Роналдо, който в 22-ата минута реши да стреля от далечна дистанция. Топката тупна коварно пред Ян Облак, но опитният страж на домакините успя да улови без особени проблеми.

Футболистите на Маурицио Сари постепенно изравниха играта и на свой ред започнаха да търсят празните пространства в отбраната на домакините. Атаките на „старата госпожа” често завършваха с центрирания към Кристиано Роналдо, който обаче бе умело неутрализиран от отбраната на „дюшекчиите”.

В заключителните минути на полувремето, Миралем Пянич имаше добър шанс, но късметът покри домакините. Халфът стреля силно по посока вратата на Атлетико, топката рикошира коварно в Хименес, но не изненада вратаря Ян Облак.

Втората част започна по отличен начин за италианците. Торинци успяха да поведат в резултата само три минути след подновяването на играта на „Уанда Метрополитано” след перфектна контраатака, в чиято основа бе Гонсало Игуаин. Нападателят бе изведен с дълъг пас, който по-скоро бе една изчистена в предни позиции топка. Игуаин напредна от своята половина, стигна до левия фланг и вместо да потърси Кристиано Роналдо в наказателното поле, пусна топката към връхлитащия Хуан Куадрадо отдясно. Той овладя, обработи коженото кълбо и със свиреп шут с левия крак остави безпомощен Ян Облак за 1:0 в полза на Ювентус.

Гостите наклониха много сериозно везните в своя полза в 65-ата минута, когато „старата госпожа” порази вратата на домакините за втори път. Този път Блес Матюиди бе безупречен с глава за 2:0. След нова контраатака по лявото крило, топката бе пратена в Алекс Сандро, който центрира изключително прецизно във вратарското поле, където Матюиди необезпокояван от никого се извиси и насочи топката в очертанията на вратата. Преди да пресече голлинията коженото кълбо срещна рамото на Облак, но въпреки това влетя в мрежата, за да могат гостите да увеличат преднината си.

Футболистите на Диего Симеоне обаче за пореден път показаха, че притежават изключителен характер. Въпреки тежкия резултат и пасива от два гола, домакините съумяха да се доберат до равенството. Първо Стефан Савич реализира след изпълнение на заучено положение от фаул. Топката бе центрирана от пряк свободен удар в наказателното поле, където Хименес с глава успя да я насочи към Савич в малкия пеналт, откъдето той не сгреши и намали. Гостите имаха сериозни претенции за фаул в нападение от страна на Химненес, но те не бяха уважени от холандския арбитър на мача.

Окрилени от попадението си играчите на Атлетико се хвърлиха още по-свирепо в предни позиции, а усилията им бяха възнаградени в продължението на срещата, когато Ектор Ерера попари надеждите на гостите от Торино.

В последната атака от мача Кристиано Роналдо направи непростим пропуск, след като финтира бранител на домакините в наказателното поле, освободи се и стреля силно по диагонала, но не успя да уцели рамката на вратата.

В другия мач от групата Локомотив Москва надделя с 2:1 като гост на Байер Леверкузен.

Gullliver/GettyImages
43 снимки

АТЛЕТИКО М – ЮВЕНТУС 2:2

0:1 Хуан Куадрадо 48', 0:2 Блес Матюиди 65', 1:2 Стефан Савич 69' 2:2 Ектор Ерера 90')

Атлетико М (4-4-2): 13 Облак - 12 Ренан Лоди, 2 Хименес, 15 Савич, 23 Трипиър – 11 Лемар, 5 Томас, 8 Саул Нигес, 6 Коке – 19 Диего Коста, 7 Жоао Феликс

Старши треньор: Диего Симеоне

Ювентус (4-4-2): 1 Шчесни – 13 Данило, 19 Бонучи, 4 Де Лихт, 12 Алекс Сандро – 16 Куадрадо, 6 Кедира, 5 Пянич, 14 Матюиди – 21 Игуаин, 7 Роналдо

Старши треньор: Маурицио Сари