От ръководството на Дженоа настояха, че „не са луди” след странния начин, по който се оказаха принудени да закупят Стефано Стураро от Ювентус срещу 18 милиона евро. „Ние сключихме отлична сделка”, заяви спортният директор Джорджо Перинети.

25-годишният италиански полузащитник е юноша на „грифоните”, а сумата по сделката го превръща в тяхната най-скъпа придобивка в цялата им история. Любопитното около трансфера бе, че задължението за покупка от страна на Дженоа се увеличи почти двойно посредством бонус, който се активира без Стураро да е изиграл нито минута за родния си тим.

„Когато клубът вземе решение, той не е взето на база моментното настроение”, заяви Перинети.

„С право се задават въпроси, но аз вярвам, че в лицето на Стураро привлякохме важен футболист. Аз нямам никакви съмнения по този повод.”

„Разбира се, ние бяхме наясно с физическото му състояние (халфът пристигна все още възстановяващ се от контузия – б.р.), което предполага постепенна рехабилитация, но ние искаме да го видим как се справя добре по-скоро рано, отколкото късно.”

„Той е важна инвестиция за бъдещето: още един играч като Доменико Кришито, който избра да се завърне в Дженоа. Ние сме убедени, че сключихме отлична сделка. Направихме инвестиция, за да подпомогнем възстановяването на играч, когото ценим високо.”

„Тези 16 милиона евро са инвестиция, която определено ще се изплати за Дженоа. Знаем, че тази сделка е важна. Не сме луди”, завърши босът.