Ръководството на Фиорентина умува над това дали да отправи оферта за защитника Федерико Матиело. Колебанията са породени от факта, че 22-годишният играч – понастоящем преотстъпен в новака СПАЛ – е собственост на Ювентус, с който „виолетовите” по традиция не се обичат много-много.

През лятото напрежението по оста Торино-Флоренция се покачи заради продажбата на Федерико Бернардески. Юношата на Фиорентина сам настояваше за трансфера, макар сезон по-рано да бе споделял неведнъж, че няма начин да заиграе за торинския гранд.

Сега на „Артемио Франки” се чудят дали не могат „да върнат услугата”, набелязвайки Матиело. Макар че СПАЛ се представя отчайващо в първенството, очевидно шефовете на флорентинци са впечатлени от защитника.

Матиело има 13 мача като титуляр за отбора на Леонардо Семпличи, който ще трябва да се бори със зъби и нокти да не изпадне в Серия Б още при първия си досег до калчото. От Фиорентина вече са отправили официално запитване за футболиста да Юве. Ситуацията се усложнява от факта, че договорът за преотстъпването на Матиело е до края на сезона и със сигурност СПАЛ не биха искали да загубят основен футболист по средата на кампанията.