Ръководството на Фиорентина изглежда договори поредния си нов играч. Марко Пяца от Ювентус почти сигурно ще акостира като преотстъпен на „Артемио Франки”, като флорентинци ще разполагат с опция за откупуване, а „бианконерите” – с контра-опция.

Хърватският национал се присъедини към торинци през лятото на 2016 година, но неговият принос към последните успехи на клуба бе силно лимитиран заради контузия в коляното. Бившият играч на Динамо Загреб прекара втората половина на миналия сезон под наем в Шалке 04, като вкара 2 гола в 9 мача.

„Калчомеркато” твърди, че 23-годишният играч е твърдо решен да остане в Серия А през новата кампания, а офертата на Фиорентина е най-изкусителна заради готовността на „виолетовите” да работят с млади футболисти и способността на отбора да дава тласък в кариерата на играчи, при които има застой в развитието.

Флорентинци са успели да договорят вкарването на опция за постоянен трансфер, ала Юве ще има право да откаже, ако Пяца впечатли твърде много при престоя си на „Артемио Франки”. В момента играчът е част от състава на Хърватия, който стигна до финала на Мондиал 2018, така че нищо няма да бъде финализирано преди края на турнира.