Ръководството на Фиорентина изпитва трудности да приключи сделката по привличането на Марко Пяца от Ювентус. Хърватският национал, който по-късно днес ще излезе във финала на Мондиал 2018, договори личните си условия, ала на клубно ниво няма единодушие за характера на сделката.

23-годишният играч е повече от готов да се премести на „Артемио Франки”, където вярва, че ще получи повече игрови минути. Този негов блян обаче няма да се осъществи, докато Фиорентина и Юве не се разберат под каква формула крилото ще смени клубната си принадлежност.

„Виолетовите” настояват да вземат играча под наем до края на сезона, като искат и опция за откупуването му срещу твърда сума. Юве обаче преследва своите интереси – шампионът на Италия от последните 7 години е съгласен да преотстъпи играча, но само ако в края на сезон 2018/2019 за Фиорентина възникне задължения за покупка.

Флорентинци не смеят да приемат такъв сценарий, тъй като имат своите основателни съмнения относно физическата кондиция на Пяца. Миналия ноември играчът се завърна след тежка травма на коляното, а втората половина на кампания 2017/2018 прекара под наем в Шалке 04. За германския тим той изигра само 9 мача и вкара 2 гола.

Още по темата:

Фиорентина май сключи сделката за Марко Пяца

Пяца под наем във Фиорентина само при условията на Юве