Легендата на уелския футбол Райън Гигс, който е и селекционер на местния национален тим, похвали избора на Аарън Рамзи да подпише предварителен договор с Ювентус. Рекордьорът по изиграни мачове с Манчестър Юнайтед заяви, че неговият сънародник е избрал „клуб от топ класа”.

Както е известно, договорът на 28-годишния Рамзи с Арсенал изтича през лятото на тази година и още преди настъпването на зимния трансферен прозорец стана ясно, че двете страни не могат да намерят общ език в преговорите за подновяване. Рамзи поиска възнаграждение близко до това, което прибира най-скъпоплатеният сред „артилеристите” Месут Йозил (350 хиляди паунда седмично), и отказа да отстъпи от това си искане. В резултат Арсенал обяви, че оттегля предложението си за нов договор и така бързо стана ясно накъде вървят нещата.

Според множество медии в Англия и Италия предварителният контракт с Ювентус вече е факт, макар и подобна уговорка да все още да не е обявена официално. Причината е, че торинци се надяват да получат шанс привличането да се състои още сега.

Гигс беше потърсен за коментар по темата и бе попитан дали подобен ход би се отразил позитивно върху Рамзи. „Надявам се такъв да е случаят”, заяви селекционерът на Уелс. „Видяхте какъв беше ефектът върху Гарет Бейл (при трансфера му в Реал Мадрид – б.р.). Рамзи отива в клуб от топ класа, един от най-силните в света. Това задължително би те направило по-добър футболист.”

„Когато си национален селекционер, желаеш единствено твоите футболисти да играят, а Рамзи ще го прави на най-високо ниво”, допълни Гигс.