Ако слуховете, че Пеп Гуардиола ще поеме Ювентус, се окажат верни, то бъдещето на Марио Манджукич ще бъде извън Торино с най-вероятна дестинация Борусия Дортмунд.

Според информация на "Билд" "жълто-черните" искат дапривлекат 33-годишния нападател, който ще се впише перфектно в плановете на треньора Люсиен Фавр.

Самият хърватин обаче изчаква развитие на треньорската ситуация в Юве. При назначение на Гуардиола обаче оставането на Манджукич няма да стои на дневен ред, от което Дортмунд може да се възползва.

Причината се крие в лошите отношения на футболиста и испанския специалист. Те датират от 2013-а, когато Гуардиола пое Байерн. По това време Манджукич бе голмайстор на отбора, с огромна заслуга за спечеления требъл месеци по-рано. Гуардиола обаче категорично показа, че не го желае в редиците си като хърватинът влизаше само като резерва. Във финала за Купата на Германия през 2014-а срещу Дортмунд той дори не попадна в групата, което бе преломният момент. В последствие Манджукич премина в Атлетико Мадрид и заяви: "С Пеп Гуардиола няма да седна дори да изпия кафе."