Ювентус се провали с опитите си да изпревари конкуренцията за полузащитника на Олимпик Лион Танги Ндомбеле, като разчита на личен контакт и ускорени преговори с президента на френския тим. Според „Калчомеркато” колоритният Жан-Мишел Олас няма интерес от подобен тим сделка, а като ще постигне далеч по-голяма изгода от евентуалната конкуренция за подписа на своето бижу.

21-годишният Ндомбеле направи своя голям пробив през миналия сезон, когато още не беше собственост на „хлапетата”, а играеше там като преотстъпен от Амиен. Солидните изяви на поливалентния вътрешен халф дадоха основание на Олимпик да се възползва от опция на стойност 8 милиона евро, чрез която да направи трансфера постоянен.

През настоящата кампания новоизлюпеният френски национал продължава да печели симпатии с представянето си и не е чудно, че вече най-големите клубове на Стария континент започват да спират погледите си върху него.

Юве опита да се поучи от грешките си за Корентен Толисо преди време, когато смяташе, че може да надвие останалите претенденти. Затова днес французинът носи екипа на Байерн Мюнхен, а не на „бианконерите”, които отчитат своите грешки.

За да се избегне повторение на историята, те опитаха тихомълком да уредят сделка без да губят излишно време за изпращане на скаути и изготвяне на окончателни доклади. В Торино твърдо вярват, че Ндомбеле разполага с огромен потенциал и вече е готов за предизвикателство от най-високо равнище.

Като опитен стратег обаче Олас не се е оставил да бъде въвлечен в подобна сделка. Босът всъщност цели тъкмо обратното – да се стигне до наддаване за звездата, което потенциално би му осигурило по-голям приход в клубната каза.

Още по темата:

Барселона подготвен с алтернатива за халфовата линия

Ндомбеле не отхвърли вероятността за трансфер през идното лято

ПСЖ планира офанзива за новоизлюпен френски национал