Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е готов да направи нова оферта за нападателя Душан Влахович. „Артилеристите“ бяха свързвани със сръбския нападател миналата година, но той премина в Ювентус от Фиорентина през януари 2021-а година.

Сега Calciomercato твърди, че лондончани са готвят да предложат на „бианконерите“ 80 милиона евро за нападателя, но журналистът Фабрицио Романо контрира тази информация, заявявайки, че сърбинът не е играч, към когото англичаните имат интерес заради начина, по който се провалиха преговори миналата година.

В същото време на „Алианц Стейдиъм“ очакват завръщането на Влахович в състава през настоящата седмица. 22-годишният футболист е извън игра от участието си с националния тим на Сърбия на Световното първенство в Катар заради контузия. Влахович вече пропусна първите три мача на Ювентус при подновяването на сезона в Италия.

Сърбинът засега не може да повтори в гранда от Торино отличното си представяне с екипа на бившия си отбор Фиорентина, но реализира седем гола в 15 мача във всички турнири за Ювентус от началото на сезона.

За водения от старши треньора Масимилиано Алегри състав предстои домакинство на Монца за Купата на Италия в четвъртък, а в неделя приема Аталанта в поредния кръг от Серия А.