Отборът на Астън Вила не смята да приключва с трансферите през януари. Бирмингамци са все по-близо до привличането на халфа на Ювентус Родриго Бентанкур.

ДО този момент на „Вила Парк“ акостираха Люка Дин, Филипе Коутиньо, Робин Олсен и Калъм Чеймбърс. Сега мениджърът Стивън Джерард има нова сериозна цел в лицето на 24-годишния уругваец. Бирмингамци вече са отправили оферта за уругваеца на стойност от 18 милиона паунда и сделката е все по-близо до осъществяване, твърди „Football Insider“.

Джерард търси качествен централен халф, който да движи играта в средата на терена, особено след контузията на Марвелос Накамба. Според него Бентанкур притежава нужните качества да вдигне нивото в представянето на бирмингамци. Уругваецът може да играе на няколко позиции в халфовата линия, достатъчно е интелигентен с топка в крака и умее да стартира атаките на своя отбор. Освен това той е доста силен и в борбата за високи топки.

Бентанкур бе привлечен в Ювентус от Бока Хуниорс през 2017 година и до момента има 181 мача, 3 гола и 18 асистенции на сметката си. С неговото привличане Джерард се надява да даде повече свобода за Джон МакГин и Филипе Коутиньо, които по-смело да се включват в предни позиции.

От Ювентус изглежда са склонни да се разделят с Бентанкур. В клуба имат нужда от свежи средства, особено след предстоящия голям трансфер на Душан Влахович от Фиорентина, за когото ще бъдат платени около 75 милиона евро.