Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге е имал среща с президента на Ювентус Андреа Аниели, на която е обсъдена възможността за сключване на бартерна сделка, която ще прати Хамес Родригес при италианския шампион, а в обратна посока ще замине Пауло Дибала.

Германският колос определено прави слаб старт на сезона, какъвто не му се беше случвало от доста време. В 4 домакински мача баварците изпуснаха точки, а това им се случва за първи път от 2001 година насам. Юве от своя страна е непобеден след изиграването на 11 кръга в Серия А и уверено оглавява класирането.

Кристиано Роналдо започва да се превръща във все по-влиятелна фигура на „Алианц Стейдиъм”, като според торинските медии лично е настоял Хамес Родригес отново да му стане съотборник. Двамата се познават добре от общия им престой в Реал Мадрид, където колумбийския офанзивен халф се представи с променлив успех.

В същото време Байерн иска да се възползва от ситуацията, като привлече 24-годишният Дибала. На Апенините се твърди, че наставникът на Юве Масимилиано Алегри все още не може да намери начин да пуска и аржентинския нападател, и Роналдо по едно и също време. В същото време Румениге никога не е крил своите симпатии към Ла Хоя и просто няма как да не грабне разкрилия се шанс. Той до голяма степен е факт и заради недоволството на Хамес Родригес от малкото си игрови минути под ръководството на Нико Ковач.