След като Леонардо Бонучи сензационно замени Ювентус с Милан, в последните часове се появиха слухове, че същото може да стори полузащитникът Клаудио Маркизио. Слухът бързо набра популярност в Италия и се наложи бащата на футболиста да отрича публично.

Случилото се с Бонучи още е гореща тема на Апенините, тъй като опитният 30-годишен защитник до този момент бе изкарал цялата си кариера при „бианконерите” (с изключение сезон 2007/2008, когато игра под наем в Емполи).

Италиански национал пред трансфер на "Стамфорд Бридж"

По тази причина фамилия Маркизио реши да пресече надигащата се вълна още в зародиш. „Честно, не знам нищо по този въпрос”, коментира бащата на Клаудио Маркизио – Стефано.

„Не знам откъде идват тези слухове. Докато не се докаже противното, преди 2 години подписахме договор за 5 сезона с Ювентус и все още ни предстоят 3 от тях.”

„За останалото питайте Ювентус, но аз говорих с тях преди три дни и те не ми казаха нищо подобно. Всичко около Милан са само слухове. Две неща са сигурни: Клаудио е добре и иска да играе. Във всеки трансферен прозорец Юве купува много играчи, но това не значи, че той трябва да си тръгне”, завърши Стефано Маркизио.