Бившият бранител на Ювентус Мехди Бенатия призна, че бившият му съотборник Миралем Пянич иска да остане в Торино, като това е основното му желание. Някогашният марокански национал напусна Юве през януари 2019-а година и разкри, че продължава да поддържа връзка с бившите си съотборници на „Алианц Стейдиъм”.

Сега Бенатия играе за Ал Духаил и игра с Пянич заедно и в Рома. Бранителят потвърди, че босненският национал все още се адаптира при новия треньор Маурицио Сари, но призна, че 30-годишният му бивш съотборник съвсем скоро ще се завърне на познатото ниво.

„Преди мача с Интер Мира не се чувстваше много добре, но той изигра много мачове. Той е от играчите в Юве с най-много срещи. Все още се адаптира към тактическата система, откак Сари дойде, а Ювентус често играе с плеймейкър зад двамата нападатели. Тича много, като Матюиди. Двамата дават много от себе си и е трудно. Не държат много топката и тичат сериозно. В края той контузи адукторите си. Разбирам, че Сари иска от него да играе повече с топката и да тича, но това изисква друг вид подготовка. Пянич винаги е намирал вариант да се приспособява и има повече качества от другите”, каза мароканецът.

„Бентанкур е светлина в тунела за Юве и вярвам, че ще стане един от най-добрите играчи”, назова още той.