Бившият национален селекционер на Франция Лоран Блан коментира факта, че Ювентус се подсили с юношата на Пари Сен Жермен. Според легендарния бивш защитник, която беше треньор на Рабио тъкмо във френския гранд, торинци са осъществили истински удар.

Все пак пред „Гадзета дело спорт” 53-годиншият Блан отправи и леко предупреждение към Юве относно начина, по който да се работи с французина. „Той е полузащитник, който снове между двете наказателни полета”, заяви Блан. „Рабио има физическата сила, която му позволява да се включва в атака. Той лесно може да достигне до противниковото наказателно поле, има мощен ляв крак и страхотна игра с глава.”

„Ювентус трябва да разбере как да го управлява, за да получи той възможността да изразява себе си в зоните на терена, където се решават мачовете и в които никога не губи своята яркост. Той може само да се подобри в Ювентус”, добави треньорът по адрес на 24-годишния играч.

„Разбира се, той има своя характер. Това в никакъв случай не е недостатък. Всъщност това е качество, присъщо на великите играчи. Помня един негов спор с Ибра, който прояви уважение към него. Той го наричаше „малкия Рабио”, което беше неговият начин да признае, че Адриен притежава качества на велик играч. Адриен има темперамент, но това е нужно в големите клубове. Неговото развитие дойде малко късно – на 24-годишна възраст, но е нужно да се анализира по-добре ситуацията му в ПСЖ.”

„Адриен не е „десетка” като Платини или креативен халф като Зидан. Той играе по-дълбоко изнесен назад, макар да притежава страхотни качества и в атака, и в защита”, завърши Блан.