Защитникът Мартин Касерес сподели, че „никога няма да забрави” престоя си в Ювентус, обявявайки официално раздяла с „бианконерите” за трети път в кариерата си. Уругвайският краен бранител се присъедини към италианския шампион през януари, заменяйки Меди Бенатия, който напусна посока Катар. От зимата до края на сезона Касерес изигра девет мача и спечели шесто Скудето с клуба.

Неговият контракт изтича през този месец и няма да бъде удължаван, след като „бианконерите” се готвят за нова ера след назначението на Маурицио Сари.

„Цялото ми Ювентус е Ювентус. Синът ми Лео се роди в Торино и е голям фен на Юве, докато моята дъщеря Мартина е прекарала целият си живот в града. Никога няма да ви забравя”, написа Касерес в своя Instagram профил.

32-годишният футболист има изиграни 119 мача за италианския тим по време на трите си престоя в отбора, а също така има във визитката си три Суперкупи и две Купи на Италия с екипа на „старата госпожа”.

Сега Касерес е на турнира Копа Америка с Уругвай, а „селесте” стартира надпреварата с голям успех – 4:0 над Еквадор в неделя през нощта.