Италианският футболен ветеран Джанлуиджи Буфон може да сложи край на кариерата си през лятото, като откаже да поднови договора си с Пари Сен Жермен. Славният вратар всъщност обмисля предположение да се завърне в Ювентус като директор.

41-годишният страж подписа с парижани през лятото на 2018 година, като сложи край на 17-годишния си престой в Торино. В началото на настоящия сезон ситуацията изглеждаше доста по-различно, като още тогава самият той предположи, че би могъл да продължи да играе в клуба и през идната кампания. Предвид горчивия развой на кампанията на ПСЖ в Шампионската лига и отпадането от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите явно Буфон е  склонен да размисли.

През следващата седмица агентът на вратаря Силвано Мартина ще бъде в Париж и ще обсъжда ситуацията на своя клиент с клуба. Ако италианецът реши да не подписва нов контракт или пък ПСЖ се откаже от опцията си да удължи сегашното споразумение с още година, то Джиджи ще се завърне в Юве, за да бъде част от управлението на клуба.

„Прекарах 9 месеца в чудесен град като Париж, който ме приветства топло и ми показа много любов. Много съм доволен, че направих избора да премина в ПСЖ”, каза Буфон пред клубния сайт наскоро. „Исках да изпитам нещо ново във футбола, да живея в нов град. Трябва да призная, че изпълних тези цели. Научих френски и сега знам, че за в бъдеще всичко това ще ми помогне”, допълни Буфон.