Отборът на Челси се интересува от централния защитник на Ювентус Матайс де Лихт, съобщава „Sky in Italy“. 22-годишният нидерландски бранител има клауза за откупуване на стойност от 120 милиона евро в договора си с „биаконерите“, който изтича през 2024 година, а клубът ще приема само оферти, близки до тази стойност.

Шефовете Ювентус са се срещнали с агента на Де Лихт Рафаела Пимента в четвъртък, главно за да говорят за потенциалното завръщане на Пол Погба в Торино. Челси пък ще търси подсилване в защита през летния трансферен прозорец, след като Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен напуснаха като свободни агенти след изтичането на договорите им.

Ювентус привлече Де Лихт през лятото на 2019 година от Аякс за сумата от 75 милиона евро, което го прави най-скъпият защитник в историята на италианския първенец. Оттогава той е играл 87 мача за Юве в Серия А, печелейки първенството през сезон 2019/2020.

Трансферният експерт Джанлука Ди Марцио пък съобщава, че и Манчестър Юнайтед има интерес към Де Лихт, който заедно с Челси, се считат за фаворити за подписа на защитника.