Отборът на Челси планира да се възползва от неясната ситуация около новия договор на Пауло Дибала в Ювентус и ще се опита да подпише с аржентинския плеймейкър евтино, твърди „Tuttomercatoweb“.

Смята се, че плеймейкърът е един от играчите, за които Юве е готов да изслушва оферти през летния трансферен прозорец, 12 месеца след като самият той отхвърли възможността да напусне. Аржентинската звезда водеше разговори с Тотнъм и Манчестър Юнайтед през 2019 година и спорединформациите е бил на прага на това да подпише с „шпорите", нов последния момент е променил решението, за да реши да остане и да се бори за мястото си.

Той успя да си върне към добрата си форма през миналия сезон, като изигра 35 мача в Серия А, осем в Шампионската лига и четири за Купата на Италия. Аржентинецът успя да отбележи 17 гола и добави 14 асистенции във всички турнири.

Този сезон обаче започна лошо за 26-годишния футболист. След пристигането на Пирло, нападателят очевидно е бил уведомен, че не е в плановете на бившия играч на „биаконерите“. Дибала все още няма мач за новия сезон, като попадна в групата срещу Рома, но остана на резервната скамейка.

Плеймейкърът има още две години от настоящия си договор, като в момента се водят преговори с клуба за неговото удължаване. Според най-новите информации в „Tuttomercatoweb“ обаче Челси следи изкъсо ситуацията и обмисля да отправи оферта.

„Сините" ще опитат да го изкушат другото лято, ако не е постигнал договорка за нов контракт с Юве. Тогава той ще има само 12 месеца от договорката си с италианския шампион и „биаконерите“ може да се решат да го пуснат и то за не чак толкова висока сума.

Смята се, че мениджърът на Челси Франк Лампард ще се опита да намери и защитник през следващото лято, като Деклан Райс от Уест Хем е потенциален вариант.