Бившият президент на Реал Мадрид – Рамон  Калдерон определи продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус за грешка от такъв мащаб, че може да отекне в славната история на клуба.

Португалската суперзвезда пристигна на „Сантиаго Бернабеу” през лятото на 2009 и макар при представянето си да бе придружен от Флорентино Перес, това се дължеше на факта, че строителният магнат току-що бе спечелил президентските избори. Реално човекът, който проектира преминаването на нападателя срещу рекордните за онова време 80 милиона паунда, бе именно Калдерон.

Флорентино Перес - Кристиано Роналдо: История на един развод

С екипа на „лос меренгес” Роналдо спечели 4 пъти Шампионската лига, два пъти Ла Лига и три пъти Купата на Краля. Само преди дни Ювентус привлече 33-годишният ас срещу 112 милиона евро.

„Много е тъжно, че те продадоха играч като Кристиано Роналдо. Наистина е жалко”, заяви Калдерон.

„Като се има предвид какво ми струваше, за да подпиша с него, усилията, които трябваше да направи, за да го доведем. Манчестър Юнайтед беше твърдо решен да го задържи и беше адски трудно.”

„А сега те го продадоха. Няма друг играч, който вкарва по 60 гола на сезон и да ти струва 100 милиона евро.”

„Да продадеш Роналдо не е добра новина”, продължи 67-годишният Калдерон. „Ако ще срещу 100 милиона, ако ще и за 1 милиард.  Истина е, че сложихме клаузата от 1 милиард евро, за да обезкуражим клубовете, които се интересуваха от него, но в същото време искахме да покажем, че няма друг като него. Според мен се допусна историческа грешка”, завърши Калдерон.

Още по темата:

Роналдо с първи досег до феновете на Юве

Кака: Роналдо отиде в Юве, за да остане мотивиран

Тъчдаун! Кристиано кацна в Торино

Реал Мадрид престана да следва Роналдо в социалните мрежи

Игуаин бесен от номерцата на Ювентус

Неймар не иска да замести Роналдо в Реал Мадрид

Трансферът на CR7 не променя нищо за Бейл в Реал