Италианските медии обявиха, че Даниел Алвеш най-после се е договорил за трансфера си от Ювентус в Манчестър Сити. По-неприятната новина за шампиона на Серия А обаче е, че бразилецът месеци наред е навивал своя съотборник Пауло Дибала също да поеме към „Етихад”.

Алвеш: Виждам Меси у Дибала

„Бианконерите” обявиха намерението си да прекратят договора на десния бек, който игра само един сезон при тях.  34-годишният футболист е твърдо решен отново да играе под ръководството на бившия си треньор в Барселона Хосеп Гуардиола, който изкара дебютен сезон начело на „гражданите”.

Според „Кориере дело спорт” Алвеш е бил натоварен с мисия от Пеп, а именно – да работи като „двоен агент” и да упражни натиск върху Дибала да напусне Торино. Вестникът смята, че бразилският защитник се е договорил със Сити още през ноември 2016 година, макар че през миналото лято парафира за 2 сезона с Юве.

Алвеш към Дибала: Махай се от Ювентус

Преди няколко дни Алвеш разяри доста хора от ръководството на италианския шампион с думите си, че Дибала трябва да се махне от „старата госпожа”, за да реализира пълния си потенциал. „Кориере дело спорт” твърди, че публичната проява е била само малка част от кампанията, която Алвеш провел спрямо своя съотборник. Доста време десният бек опитвал по всякакъв начин да въздейства върху Дибала, който в крайна сметка демонстрира лоялност и подписа нов договор.