Бившият треньор на българския Левски – Делио Роси, коментира ситуацията в италианското първенство, в частност първите два отбора – Ювентус и Наполи. Екснаставникът на Лацио смята, че неаполитанците са „скъсили” разликата с шампиона от Торино, след като са закупили бранителя на Рома Костас Манолас. По този начин опитният специалист смята, че отборът на Карло Анчелоти ще може да натиска „по-смело” в нападение, без да се притеснява да атакува с всички възможни средства.

„Наполи вече няма да има проблеми с пробойните в защита, след като взе Костас Манолас. Дуетът му с Калиду Кулибали ще спомогне на отбора да натиска здраво в атака, дори ако остане и с двама бранители. Юве? Пазарът още не е започнал активно и е трудно да се прогнозира следващият сезон. Ясно е, че Ювентус ще харчи повече от другите, но е вярно, че Наполи се подсили много здраво. Ако Хамес Родригес и Ървинг Лосано дойдат, разликата ще бъде минимална. Все пак Юве ще има предимство, но ще е далеч по-интересно”, коментира пред местно радио Делио Роси.

Към този момент Делио Роси не ръководи нито един отбор, след като пое Палермо след Левски, но „розанерите” изпаднаха в тежки финансови проблеми и той напусна сицилианския клуб.