Нападателят Пауло Дибала е заявил пред клубното ръководство на Ювентус, че няма никакво намерение да преминава в Манчестър Юнайтед. Това поставя под сериозен риск цялото начинание на торинци по привличането на Ромелу Лукаку, който беше спазарен в бартерна сделка.

Двата клуба и агентите на Лукаку са уточнили всички детайли по сделката, включително и личните условия на острието. Единствената пречка можеше да се окаже евентуалното нежелание на Дибала да заиграе на „Олд Трафорд” и за зла беда на англичаните тъкмо такава е ситуацията към момента.

Вчера 25-годишният футболист се завърна в Торино и не се очаква да поднови тренировки преди понеделник. Напук на информациите, че днес той трябваше да проведе решителна среща с наставника Маурицио Сари, двамата все още не са провели разговор.

Според „Гадзета дело спорт” Дибала обаче е уведомил директорите на Ювентус, че отказва да приеме подобна сделка и отговорът му е „твърдо не”. Той няма никакво желание да преминава в състава на Оле Гунар Солскяер и е готов да остане в Ювентус и да чака оферти от други клубове, които счита за по-подходящи спрямо неговия игрови стил.

Това дава предимство на Пари Сен Жермен и Интер, като „нерадзурите” вярват, че биха могли да пробутат ненужния Мауро Икарди в сделка с Ювентус.