Ситуацията около нападателя на Ювентус и евентуалното му преминаване в Манчестър Юнайтед току-що стана още по-заплетена и интересна. Според „Гадзета дело спорт” в офисите на английския тим е постъпило предупредително писмо от предишните агенти на футболисти, които уведомяват клуба, че може да стане съпричастна страна по дело срещу аржентинския футболист.

Така или иначе бартерната сделка между Ювентус и „червените дяволи”, които предлагат Ромелу Лукаку в замяна, изглежда малко вероятна заради нежеланието на 25-годишния Дибала да премине на „Олд Трафорд”. Сега обаче се появява и друг възпиращ фактор под формата на евентуална глоба в размер на 40 милиона евро.

По принцип Дибала е предявил и доста високи претенции към „червените дяволи” – за годишна заплата от 12 милиона евро и 15 милиона евро комисионна за неговия агент Хорхе Антун. Именно обаче участието на последния е причина за съдебните неволи на Дибала.

„Гадзета дело спорт” твърди, че Юнайтед е получил официална кореспонденция от бившата агенция – „Стар Имидж” – която се е грижела за интересите на Дибала. В писмото се обяснява, че в момента компанията води съдебно дело срещу футболиста за неправомерно прекратяване на контракта през 2017 година. Тъй като въпросният контракт е бил за срок от 10 години, потенциалните суми от имиджови права са доста високи.

Евентуален трансфер в Юнайтед с посредник Хорхе Антун ще превърне клуба в съпричастна страна. В момента „Стар Имидж” претендира за сума от 40 милиона евро, която би била дължима от Дибала и неговия клуб, ако футболистът бъде намерен за виновен.